Noutati legislative

Ordinul ministrului finantelor publice nr. 2706/2011 publicat in Monitorul Oficial nr. 761

Mai mult...


Ordinul ministrului finantelor publice nr. 2696/2011 publicat in Monitorul Oficial nr. 756

Mai mult...


Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3347/2011 publicat in Monitorul Oficial nr. 754

Mai mult...




Servicii

De ce eCont?

Alegerea unei partener care sa se ocupe de activitatea contabila si fiscala a unei firme este unul dintre pasii decisivi pentru bunul mers al afacerilor in viitor. Avand acces nelimitat la toate documentele firmei, acesta nu trebuie sa fie numai un profesionist desavarsit, ci si o persoana de incredere. O mica greseala de calcul al taxelor sau impozitelor datorate statului poate duce, dupa caz, fie la pierderi financiare importante (daca nu chiar la faliment), fie la raspunderea in fata legii.
Iata de ce, inainte de a lua decizia angajarii unui contabil, trebuie sa aflati raspunsul la urmatoarele noua intrebari.

1. Poate fi disponibil la orice ora?

De cele mai multe ori, atunci cand ia o decizie administrativa, patronul are nevoie de sfatul contabilului, pentru a afla daca nu cumva acea decizie va avea o influenta negativa asupra bilantului firmei sau daca legea permite o asemenea manevra. Atunci insa cand contabilul nu poate fi contactat, decizii importante vor trebui amanate, cu consecinte semnificative asupra afacerilor. eCont prin sistemele de comunicatii folosite ( email, skype, telefon, etc) este in contact, practic in permanenta cu dumneavoastra.

In plus, in cazul in care colega desemnata sa se ocupe cu afacerea dumneavoastra nu este temporar disponibila, sunteti preluat, imediat, de un alt coleg. Astfel incat nici nu veti simti lipsa temporara a acesteia.

2. Are o experienta bogata in cadrul unor firme de aceeasi categorie?

Desi angajarea unor tineri prezinta multe avantaje (putere de munca, adaptabilitate mai mare etc.), un contabil lipsit de experienta poate crea reale neajunsuri. Oricat de bine pregatit ar fi, daca in cursul activitatii lui nu a mai intalnit situatii similare, complexitatea problemelor cu care se confrunta il poate pune in incurcatura.

Experienta eCont, acumulata in cei peste 15 ani de activitate permite gasirea de solutii optime la toate situatiile care, pentru altii pot parea imposibile.

3. Cunoaste temeinic legislatia?

Un contabil bun trebuie sa cunoasca in detaliu prevederile legale in domeniu si modul de aplicare a acestora si sa urmareasca permanent orice modificare ce ar putea aparea. In mediul fiscal in continua schimbare din tara noastra, el are nevoie de o mare adaptabilitate pentru a fi in masura sa tina o contabilitate corecta.

eCont prin pregatirea continua, prin colaborarea cu avocati specializati in drept comercial, prin expertizele juridice contabile, fiscale, etc. si prin contactul permanent cu autoritatile statului poate oferi raspunsuri la toate intrebarile dumneavoastra.

4. Face tot ce ii sta in putere, in limitele legale, pentru a obtine avantaje pentru firma?

Pe langa obligatiile lui obisnuite (efectuarea calculelor, intocmirea actelor etc.), un bun contabil participa activ in luarea deciziilor prin gasirea strategiilor financiare celor mai potrivite, avand in vedere reglementarile fiscale existente. El trebuie sa faca recomandari pentru sporirea profitului.

5. Strategia propusa de contabil este in acord cu politica firmei?

Diferentele de mentalitate dintre contabil si patron vor afecta serios bunul mers al afacerilor. Se poate intampla ca strategia dorita sa fie una agresiva de reducere la minimum a taxelor si impozitelor, iar contabilul sa adopte o varianta sigura, dar mai putin avantajoasa sau, dimpotriva, sa prefere o strategie mult prea riscanta. In oricare dintre aceste situatii, ar trebui, probabil, sa cautati un alt contabil, cu un mod de gandire mai apropiat de al dvs. sau mai dornic sa se adapteze politicii stabilite de firma.

6. Este o persoana de incredere?

Cea mai importanta dintre calitatile necesare unui contabil este corectitudinea. O cale simpla si suficient de sigura pentru a va asigura ca acesta este o persoana pe care sa va puteti baza este aceea de a afla detalii despre el de la locurile de munca anterioare. Daca actualul dvs. contabil a creat in trecut probleme, patronii firmelor respective vor fi incantati sa va informeze.

7. Pretentiile banesti sunt pe masura serviciilor aduse?

In special in cazul unei firme mici, cheltuielile cu plata contabilului sunt semnificative. Calculati deci ce influenta va avea plata acestuia asupra veniturilor firmei si ganditi-va daca serviciile aduse justifica aceste cheltuieli.

8. Foloseste calculatorul in activitatea sa?

Nu este nimic rau in utilizarea metodelor traditionale de calcul. Dar, in cele mai multe cazuri, refuzul de a apela la mijloace mai moderne si mai rapide de lucru poate fi semnul unei adaptari dificile la tot ce este nou. Un astfel de contabil nu va adopta niciodata o strategie financiara indrazneata.